Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Παρουσίαση βιβλίου ζαχαροπλαστικής "Γλυκά & Υγιεινά"

Το βιβλίο ζαχαροπλαστικής “Γλυκά και Υγιεινά” της Αθηνάς Πάνου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για νοικοκυρές που επιδιώκουν να παρασκευάσουν τα δικά τους γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης-κρυσταλλικής ζάχαρης.


Στο βιβλίο αυτό συμπεριλαμβάνονται 31 εύκολες και απολαυστικές συνταγές για υγιεινά αλλά όχι άγευστα γλυκά... Σε κάθε σελίδα θα βρείτε υπέροχες παρασκευές βήμα-βήμα με εύκολες οδηγίες. Συγκεκριμένα, από την δημιουργό καταλογογραφούνται τα υλικά που σας χρειάζονται για κάθε συνταγή, η εκτέλεση μαζί με τον χρόνο ψησίματος και κάποια πολύ χρήσιμα tips για εναλλακτικά υλικά της ίδιας παρασκευής. Επίσης, στο βιβλίο θα βρείτε τον “χρόνο προετοιμασίας”, τον “χρόνο μαγειρέματος” και τις θερμίδες ανά μερίδα/τεμάχιο. Ιδίως οι θερμίδες των συνταγών έχουν μελετηθεί από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μαρία Μεντζέλου και είναι κατατοπιστικός οδηγός για όσους/ες βρίσκονται σε δίαιτα ή μετρούν τις θερμίδες που προσλαμβάνουν καθημερινά.


Το συγκεκριμένο βιβλίο ζαχαροπλαστικής δεν είναι μόνο καλαίσθητο λόγω των υπέροχων φωτογραφιών που προέρχονται από την ίδια την συγγραφέα, αλλά μας εισάγει σε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής και εν τέλει ζωής που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την καθημερινότητά μας. Μαθαίνουμε δηλαδή πως αντί για την επεξεργασμένη ζάχαρη μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε πιο υγιεινά υλικά στις συνταγές μας, όπως το μέλι, τα φρούτα, τους βασιλικούς χουρμάδες, το πετιμέζι κ.α.


Γι΄ αυτό συστήνω ανεπιφύλακτα το “Γλυκά και Υγιεινά” σε νοικοκυρές που επιδιώκουν ένα πιο υγιεινό lifestyle, αλλά και σε νέες/ους που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην ζαχαροπλαστική.


Βρείτε την συγγραφέα στο δικό της food blog: www.blissbuzz.gr

΄H στο instagram: @Bliss Buzz



Περιγραφή βιβλίου:


Τι θα έλεγες να μάθαινες να δημιουργείς ξεχωριστά γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες και θα βρεις 31 απολαυστικές, γλυκές και υγιεινές συνταγές μαζί με τις θερμίδες τους! Από μπάρες και μπισκότα, που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή στο ταξίδι, μέχρι την τούρτα που θα φτιάξεις για το παιδικό πάρτι! Όλα φτιαγμένα με υλικά που δε θα σε δυσκολέψουν!
Οι θερμίδες των συνταγών έχουν μελετηθεί από τη Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, B.Sc., M.Sc.


Βρείτε το βιβλίο στο site των εκδόσεων Ψυχογιός:

https://www.psichogios.gr/glyka-kai-ygieina.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου