Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Νέο βοήθημα για την Έκθεση Γ' Λυκείου, εκδόσεις Ζήτη

Γράφει η Νέλλη Αλεξοπούλου 


Το βιβλίο “Νέα ελληνικα- κριτήρια συνεξετασης για την Γ Λυκειου” από τις συγγραφείς Μαρία Πετροπούλου και Σοφία Μαργαρίτη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ζήτη. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα βοηθήματα που ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες αλλαγές που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας.

https://ziti.gr/vivlio/petropoyloy-d-maria-margariti-i-sofia-nea-ellinika-g-lykeioy-kritiria-synexetasis/

 Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε πέντε μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει 60 προτεινόμενες ερωτήσεις του θέματος Β και κατατοπιστικές απαντήσεις σε αυτές, ώστε να μη χαθεί ούτε μία μονάδα. Το δεύτερο μέρος περιέχει 35 κριτήρια αξιολόγησης διαβαθμισμένης δυσκολίας στα οποία τα κείμενα για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας είναι πρόσφατα δημοσιευμένα, ενώ στη νεοελληνική λογοτεχνία υπάρχει ποικιλία κειμένων, πεζών και ποιημάτων. Οι ερωτήσεις σε όλα τα ζητούμενα είναι εύστοχες και συμβάλλουν στην εμπέδωση της ύλης.


 Στο τρίτο μέρος μπορεί κανείς να βρει 20 δεκάλεπτα τεστ για εμπέδωση του θέματος Β, ιδανικά για στοχευμένη επανάληψη. Στο τέταρτο μέρος υπάρχουν 15 πολυτροπικά κείμενα και 40 ερωτήσεις υποκειμενικού χαρακτήρα, προκειμένου οι υποψήφιοι να αριστεύσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος οι συγγραφείς δίνουν ενδεικτικές απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και τα κριτήρια.


 Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα σημαντικό πόνημα που είναι απαραίτητο εργαλείο που θα διευκολύνει τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς στο απαιτητικό αυτό μάθημα. Πέρα από την προετοιμασία όμως για τις πανελλήνιες εξετάσεις, το βιβλίο αυτό ωθεί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και στον εμπλουτισμό των γνώσεων των νέων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου