Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

“Το μυστικό”, εκδόσεις Elxis

 Γράφει η Νέλλη Αλεξοπούλου

Η Julie Carwood μας ταξιδεύει στη μαγική Σκωτία του 1.200. Mας μεταφέρει με την πένα της σε μία ιστορία μυστηρίου και πάθους. Το μυστικό”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis, πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με δυνατή πλοκή που αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Μυστήρια στα Χάϊλαντς”.

https://www.dioptra.gr/vivlio/ekdoseis-elxis/to-mistiko-garwood/

Δύο κοπέλες, η Φράνσις Κάθριν και η Τζούντιθ Χάμπτον δεν θα έπρεπε να γίνουν ποτέ φίλες, γιατί έχουν διαφορετική καταγωγή. Η πρώτη προέρχεται από τη Σκωτία, ενώ η δεύτερη από την Αγγλία. Όλοι θέλουν να τις χωρίσουν, όμως η Κάθριν είναι ετοιμόγεννη και χρειάζεται την παρέα της φίλης της επειγόντως. Έτσι, αναλαμβάνει να πάει να τη φέρει σε αυτήν ο αδελφός του άντρα της, ο Ίαν Μέιτλαντ, ενώ μισεί την Αγγλία. Ένας θυελλώδης έρωτας γεννιέται ανάμεσα στον ίδιο και την Τζούντιθ, όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό θα φέρει τα πάνω κάτω.


Αυτό που με εντυπωσίασε στην ιστορία ήταν η φιλία των δύο κοριτσιών και οι πληροφορίες για τον πολιτισμό των Σκωτσέζων. Επίσης, οι χαρακτήρες είναι άρτια δομημένοι, οι ανατροπές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ενώ οι διάλογοι προσφέρουν ζωντάνια και θεατρικότητα στο κείμενο και οι περιγραφές είναι γλαφυρές και παραστατικές.


Συμπερασματικά, οι εκδόσεις Elxis μας εντυπωσιάζουν για μία ακόμα φορά. Έτσι, ανυπομονούμε για τα επόμενα βιβλία της τριλογίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου