Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

"Η άλλη Σταχτοπούτα", εκδόσεις Διόπτρα

Μπορεί η ασχήμια να κρύβει μέσα της ομορφιά; Μπορεί το σκοτάδι να κρύβει μέσα του το φως; Το βιβλίο “Η άλλη Σταχτοπούτα” της Jennifer Donnelly, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ανατρέπει το κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας, υιοθετώντας μια πιο σκληρή εκδοχή.

https://www.dioptra.gr/vivlio/711/1418/&%CE%97%20%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1

Η πρωταγωνίστρια του έργου είναι μια από τις άσχημες αδερφές που προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά του πρίγκιπα. Έτσι, θυσιάζει κομμάτια του εαυτού της, προκειμένου να γίνει αρεστή στους άλλους. Πιο πολύ όμως πληγώνει τον ίδιο της τον εαυτό και ραγίζει την καρδιά της. Κόβει τα δάκτυλά της, για να χωρέσει το πόδι της στο γοβάκι που θα της δώσει το εισιτήριο στην καρδιά του πρίγκιπα, του παλατιού και της μαμάς της, χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις στην μοναδικότητά της.

Η Donnelly αναδεικνύει το θέμα της διαφορετικότητας, της αποδοχής του εαυτού μας και της αυτοπεποίθησης με τρόπο τέτοιο που σε ταρακουνάει. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να αλλάξετε για να σας αγαπήσουν; Η Ιζαμπέλ μόνιμα αυτό έκανε, μέχρι που σταδιακά άρχισε να ανακαλύπτει ποια είναι. Η συγγραφέας καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα και προβληματίζει τον αναγνώστη με ευφυή τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, οδηγεί την Ιζαμπέλ σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα αλλάξει την οπτική γωνία με την οποία αντικρίζετε τον κόσμο.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα βιβλίο που ωθεί τον αναγνώστη στον επαναπροσδιορισμό κάποιων αξιών και στη συνειδητοποίηση ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη και τελικά στη λύτρωση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου