Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

“Έγκλημα στο Νείλο”, εκδόσεις Ψυχογιός

 

Η Αγκάθα Κρίστι μας εκπλήσσει για άλλη μία φορά στο έργο της Έγκλημα στο Νείλο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το πιο εξωτικό μυθιστόρημα της που εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο και μεταφέρεται τώρα ξανά στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κένεθ Μπράνα.

https://www.psichogios.gr/books/egklhma-ston-neilo.html 

Πρωταγωνίστρια του έργου και θύμα δολοφονίας είναι η νέα πανέμορφη και πλούσια Λινέτ Ρίτζγουε'ι' η οποία βρίσκεται πυροβολημένη στο κεφάλι. Έτσι, ο πανέξυπνος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, ενώ βρίσκεται σε διακοπές, καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα. Υποψήφιοι δολοφόνοι φαίνονται να είναι πολλοί, καθώς υπάρχουν πολλά μυστικά και αντικρουόμενες απόψεις.

Ο Πουαρό ανακρίνει τους πάντες. Ο αναγνώστης κατανοεί μαζί του την ψυχοσύνθεση των ηρώων, τα κίνητρά τους, τις πράξεις τους. Έτσι, βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση καθώς όλα ανατρέπονται. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το βιβλίο είναι γεμάτο μυστήριο που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Εν κατακλείδι, η πλοκή αυτού του βιβλίου θα σας συναρπάσει με την ποικιλία των χαρακτήρων, το πανέμορφο σκηνικό, την εξυπνάδα του Πουαρό και την ανατροπή.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ

 
Τελικά, τα γεγονότα που δεν ταιριάζουν είναι τα πιο σημαντικά.
Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα μιας κρουαζιέρας στον Νείλο καταστρέφεται με ανατριχιαστικό τρόπο όταν η Λινέτ Ρίτζγουεϊ βρίσκεται πυροβολημένη στο κεφάλι. Ήταν νέα, όμορφη, μια κοπέλα που είχε τα πάντα – ώσπου έχασε τη ζωή της.
Ο Ηρακλής Πουαρό θυμάται αυτομάτως το ξέσπασμα μιας συνεπιβάτιδάς του νωρίτερα: «Θέλω να κολλήσω το αγαπημένο μου πιστολάκι στο κεφάλι της και να τραβήξω απλώς τη σκανδάλη». Είναι δυνατόν όμως η λύση του μυστηρίου να είναι τόσο απλή;
Το πιο εξωτικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι κι ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα που έγραψε ποτέ, το οποίο μεταφέρεται τώρα ξανά στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κένεθ Μπράνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου