Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

"Αλόη, γανόδερμα, κισθός, πρόπολη: πολύτιμα μυστικά ομορφιάς"

 

  Το βιβλίο "Αλόη, γανόδερμα, κισθός, πρόπολη: πολύτιμα μυστικά ομορφιάς" της φιλολόγου Αθήνας Μαλαπάνη είναι ένα μοναδικό πόνημα που αφορά στις θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητες διαφόρων φυτικών ουσιών.


  Συγκεκριμένα, στην αρχή η συγγραφέας αναφέρεται σε κλάδους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και στην Φαρμακολογία, με σκοπό να δείξει ότι ήδη από την αρχαιότητα αξιοποιούνταν οι φυτικές ουσίες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Στη συνέχεια, αναλύει τα οφέλη που έχουν η αλόη, το γανόδερμα, ο κισθός, το πρωτόγαλα και η πρόπολη στην ψυχική και σωματική υγεία.

  Η γλώσσα του βιβλίου είναι απλή και σαφής, καθώς το βιβλίο εντάσσεται στην εκλαϊκευμένη ιατρική. Η έρευνα της συγγραφέως είναι εμπεριστατωμένη και δεν κουράζει τον αναγνώστη, διότι οι αναφορές στα αρχαία ελληνικά κείμενα είναι σε λογικό πλαίσιο. Σκοπός είναι η ενημέρωση για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η συμβουλή γιατρού.

  Εν κατακλείδι, είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα κάποια φυτικά προϊόντα ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας και να ενισχύσετε την ευεξία του οργανισμού σας.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ότι καλύτερο κυκλοφορεί σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και πολύ πρωτότυπο,ειδικά σε αυτή την εποχή που προωθούνται πολύ τα φυτικά προϊόντα,χρειάζεται ένα τόσο ενημερωτικό και επεξηγηματικό βιβλίο!Εξαιρετική κριτική κιόλας,συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή