Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ 16:50, AGATHA CHRISTIE

 

Αν σας αρέσουν τα βιβλία crime- μυστηρίου, τότε το βιβλίο με τίτλο «Το τρένο των 16:50» της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας Αγκάθα Κρίστι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι για εσάς!

https://www.psichogios.gr/el/to-treno-twn-16-50.html

 Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει σε μία ατμόσφαιρα όπου δύο τρένα συναντιούνται αναπάντεχα. Στο ένα τρένο επιβάτης είναι η μεγάλης ηλικίας κυρία που ονομάζεται Ελσμπεθ η οποία βλέπει στο απέναντι ακριβώς τρένο έναν άντρα να δολοφονεί μία γυναίκα πνίγοντάς την. Μετά το πρώτο σοκ προσπαθεί να πει ό,τι είδε στον εισπράκτορα, όμως δεν την πιστεύει. Έπειτα απευθύνεται στους υπεύθυνους του τρένου, όμως κι αυτοί την θεωρούν τρελή. Έτσι, όταν κατεβαίνει από το τρένο, επισκέπτεται τη φίλη της, την Miss Marple η οποία είναι η μόνη που την πιστεύει και ψάχνει να βρει τι έχει συμβεί. Η ευφυέστατη Miss Marple θα στείλει στην οικία μιας περίεργης οικογένειας που θεωρεί ότι σχετίζεται με το έγκλημα για οικιακή βοηθό την νεαρή Λινέτ, η οποία θα προσπαθήσει να ανακαλύψει πού είναι το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

 Η γραφή της Αγκάθα Κρίστι και σε αυτό εδώ το έργο είναι πάρα πολύ έξυπνη και πρωτότυπη. Οι χαρακτήρες είναι άρτια δομημένοι με ζωντάνια, αμεσότητα και παραστατικότητα και διαφαίνονται τα κίνητρα των πράξεών τους. Η αγωνία κορυφώνεται μέσα από τους διαλόγους και καθώς προχωράει η πλοκή, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Συμπερασματικά, είναι μία υπέροχη ιστορία που θα σας κρατήσει καθηλωμένους από την αρχή ως το τέλος γιατί σε αυτό εδώ το έγκλημα δεν υπάρχουν  ύποπτοι ούτε μάρτυρες και το πτώμα είναι απόν. Άλλη μία φορά λοιπόν η Αγκάθα Κρίστι μας εκπλήσσει με το περιεκτικότατο και πανέξυπνο βιβλίο της.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι αποτελούν ένα ασυνήθιστο
μείγμα ηρωισμού και δειλίας.
Για μια στιγμή δυο τρένα κινούνται παράλληλα, πλάι πλάι. Εκείνη την παγωμένη στον χρόνο στιγμή η Έλσπεθ γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας. Χωρίς να έχει οποιοδήποτε περιθώριο αντίδρασης, βλέπει μέσα από το παράθυρο του βαγονιού έναν άντρα να σφίγγει ανελέητα τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μιας γυναίκας που καταρρέει. Και ύστερα τα τρένα απομακρύνονται.
Ποιος άλλος εκτός από τη μις Μαρπλ θα έπαιρνε αυτή την ιστορία στα σοβαρά; Δεν υπάρχουν ύποπτοι, ούτε άλλοι μάρτυρες, και φυσικά ούτε πτώμα…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου