Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

"Σχεδόν Παράδεισος" από τις εκδόσεις Elxis

 

Σήμερα θέλω να σας προτείνω ένα μυθιστόρημα που μου κράτησε συντροφιά τις τελευταίες μέρες και με εξέπληξε ευχάριστα. Πρόκειται για το βιβλίο «Σχεδόν Παράδεισος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis και ανήκει στο σύγχρονο είδος της ρομαντικής μυθιστορίας με βασική εκπρόσωπο τη συγγραφέα Judith McNaught. Περιττό να αναφέρω πως η συγκεκριμένη είναι best seller συγγραφέας των New York Times!




Το βιβλίο διαδραματίζεται μεταξύ Αγγλίας και Σκοτίας όπου υφαίνεται και ξετυλίγεται το νήμα της ζωής των γοητευτικών ηρώων. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου Ελίζαμπεθ Κάμερον-κόμησσα του Χειβενχέρστ- ως ντεμπιτάντ υποχρεούται να κάνει το ντεμπούτο της στις χοροεσπερίδες της αριστοκρατίας του Λονδίνου, έτσι ώστε να νυμφευθεί τον κατάλληλο σύζυγο. Η κοπέλα, που είναι καλλονή και έχει σπάνια χαρακτηριστικά εμφάνισης και ήθους, κρατά καλά κρυμμένα κάποια μυστικά…  Όταν έρθει αντιμέτωπη με το Ίαν Θόρντον, έναν μυστηριώδη Σκοτσέζο, που κατηγορείται ως επικίνδυνος, τζογαδόρος και θρασύς, αντί να υπακούσει την κατακραυγή της αριστοκρατικής τάξης, τον πλησιάζει όλο και περισσότερο, με κίνδυνο να χάσει την υπόληψη της.. Τι θα κάνει τελικά η Ελίζαμπεθ; Θα υποταχθεί στην κοινή γνώμη ή στην ακατανίκητη έλξη που της ασκεί αυτός ο άντρας;

Πρόκειται για μία ρομαντική μυθιστορία που σε ταξιδεύει με τις ρεαλιστικές περιγραφές και τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία. Οι χαρακτήρες δομούνται από τη συγγραφέα με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους κατανοεί ο αναγνώστης, να συμπάσχει μαζί τους και να συγχωρεί τα πάθη τους… Ο γοητευτικός Ίαν Θόρντον σίγουρα είναι ένας σκοτεινός σύγχρονος πρίγκιπας που δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά καλύτερα, παρά μόνο στη ρομαντική μυθιστορία της  Judith McNaught. Παρά τη μεγάλη έκτασή του, το βιβλίο δεν κουράζει καθόλου γιατί η πλοκή κυλά γρήγορα και υπάρχουν πολλά απρόοπτα γεγονότα που δεν έχει προβλέψει ο αναγνώστης. Και θα συμφωνήσω με την δήλωση των Romantic Times είναι «Απλώς ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί».

Συμπερασματικά, αν ανήκετε στους αναγνώστες που απολαμβάνετε το είδος του ρομαντικού μυθιστορήματος και σας αρέσουν τα βιβλία εποχής με θεματολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας κρατήσει υπέροχη συντροφιά. Προσωπικά είναι ένα είδος που αγάπησα πολύ και σίγουρα θα επιλέξω να ξαναδιαβάσω στο μέλλον.


Αλεξοπούλου Βασιλική, Φιλόλογος


Βρείτε το μυθιστόρημα στο site των εκδόσεων Διόπτρα:

https://www.dioptra.gr/vivlio/ekdoseis-elxis/sxedon-paradeisos/#


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου