Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

"Μικρές συνήθειες" , Κλειδάριθμος

 Το βιβλίο "Μικρές συνήθειες" του συγγραφέως B.J.Fogg, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος,  είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε και δράτε στην καθημερινή σας ζωή.

https://www.klidarithmos.gr/mikres-synitheies

Στην ουσία τονίζει ότι για να κάνουμε μία μεγάλη αλλαγή χρειάζεται να ξεκινήσουμε από ένα μικρό βήμα. Αυτό σημαίνει ότι για να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, χρειάζεται να βρούμε ένα κίνητρο, τη δύναμη της θέλησης και να κάνουμε τα πρώτα μικρά βήματα για να καθιερωθεί η νέα συμπεριφορά. Η μικρή επανάληψη μικρών συνηθειών κάθε μέρα θα μας δώσει νέα ώθηση για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που θέλουμε. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι να μην είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και να πανηγυρίζουμε τις μικρές μας επιτυχίες.

Το βιβλίο αυτό είναι πολύ πρακτικό γιατί περιέχει συμβουλές μικρές και κατανοητές με ασκήσεις διαφωτιστικές που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα, για να βελτιώσουμε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες. Ο συγγραφέας αποσαφηνίζει έννοιες και μας οδηγεί βήμα- βήμα ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις και να βρούμε τις σωστές προτροπές, για να καθιερώσουμε μία αλλαγή στη ζωή μας.

Επομένως, πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα οδηγήσει στην καλλιέργεια της σκέψης σας και στην εποικοδομητική και ουσιώδη αλλαγή. Είναι ένα πολύτιμο βοήθημα για όποιους ενδιαφέρονται να καλυτερεύσουν τον εαυτό τους.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ξεχάστε την τελευταία τάση για εξαντλητική γυμναστική. Ξεχάστε τις μεγάλες αποφάσεις που διαρκούν μόνο μερικές εβδομάδες. Ξεχάστε την ενοχή. Ξεχάστε τη δυσαρέσκεια. Η βελτίωση της ζωής σας είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζετε.

Δοκιμάστε οποιαδήποτε συνήθεια, κάντε τη μικρή, βρείτε πού ταιριάζει φυσιολογικά στη ζωή σας και καλλιεργήστε την ανάπτυξή της.

Ο BJ Fogg, εμβληματική μορφή της Silicon Valley και ιδρυτής του θρυλικού Εργαστηρίου Σχεδιασμού Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έχει αποκωδικοποιήσει τον σχηματισμό συνηθειών. Με τη μέθοδο Tiny Habits© (Μικρές Συνήθειες), η οποία βασίζεται σε εικοσαετή έρευνα και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 60.000 άτομα, αποκαλύπτει ότι το κλειδί για την αλλαγή συμπεριφοράς είναι το αντίθετο αυτού που σας έλεγαν πάντα. Δεν έχει να κάνει με τη δύναμη της θέλησης, αλλά με το να ξεκινάει κανείς με μικρά βήματα και με τρόπο που τον κάνει να νιώθει καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου