Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

"Τέσσερις άνεμοι", Κλειδάριθμος

Γράφει η Νέλλη Αλεξοπούλου

Το βιβλίο "Τέσσερις άνεμοι" της Kristin Hannah, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, είναι ένα αριστούργημα- ύμνος στην ψυχική ανθεκτικότητα.

https://www.klidarithmos.gr/tesseris-anemoi

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αμερική την περίοδο της Μεγάλης 'Υφεσης και δείχνει τις δυσκολίες και τα διλήμματα της εποχής, τον αγώνα για επιβίωση και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Κεντρική πρωταγωνίστρια του έργου είναι η Έλσα, μία κοπέλα που είναι μέλος μιας οικογένειας στο Τέξας που δεν πιστεύει στις δυνάμεις της, με αποτέλεσμα να έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Το μέλλον της διαφαίνεται ζοφερό μέχρι που τολμά να σπάσει τα στερεότυπα της εποχής και να παντρευτεί έναν όμορφο Ιταλό. Το 1934 ο κόσμος είναι διαφορετικός. Οι αγρότες αγωνίζονται να τα καταφέρουν σε μία γη άνυδρη. Από εκεί και πέρα ξεκινά ο πραγματικός αγώνας της Έλσας.

Το βιβλίο αυτό διακρίνεται για τις άρτιες περιγραφές τοπίων και τις ζωντανές αφηγήσεις των ανθρώπων. Οι χαρακτήρες επίσης είναι άρτια δομημένοι και εξηγούνται τα κίνητρα των πράξεών τους. Μα το πιο σημαντικό είναι τα βαθιά μηνύματα που περνά, όπως είναι η πίστη, η ελπίδα, η εσωτερική δύναμη, η αναζήτηση του εαυτού, η προσωπική αλήθεια, ο δρόμος προς την αυτογνωσία, η αγάπη για την οικογένεια.

Γενικότερα είναι ένα κοινωνικό- ιστορικό μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει σε μία άλλη εποχή και θα σας μαγέψει με την ιδιαίτερη γραφή της συγγραφέως και θα σας εμπνεύσει να κάνετε την αλλαγή, όσο κι αν οι εξωτερικές συνθήκες είναι δύσκολες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου