Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

"Σπάσε την πατριαρχία", Οσελότος

 Γράφει η Νέλλη Αλεξοπούλου

Παρότι βρισκόμαστε στο 2021, δυστυχώς ακόμη και σήμερα επικρατεί η πατριαρχία. Το βιβλίο "Σπάσε την πατριαρχία" της συγγραφέως Αθηνάς Μαλαπάνη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος, δίνει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, η συγγραφέας αναφέρει ιστορίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και κάθε είδους βίας, λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής. Οι περιγραφές και αφηγήσεις των ανθρώπων διακρίνονται για την ζωντάνια και το εξομολογητικό ύφος το οποίο προκαλεί ανατριχίλα, θυμό οργή και θλίψη στον αναγνώστη. Πρόκειται για διαφορετικά άτομα ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, άντρες και γυναίκες, που φοβήθηκαν να μιλήσουν με τον εργοδότη- σύντροφο- γονέα και να διεκδικήσουν το δίκιο τους και την αξιοπρέπειά τους.

Εν κατακλείδι, το βιβλίο αυτό, αν και μικρό και σύντομο, περιέχει μεγάλες αλήθειες, μας αφυπνίζει και μας ωθεί στο να αντιδράμε, όταν γινόμαστε θύματα, να μιλάμε, να μην φοβόμαστε. Είναι καιρός να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Όπως επισημαίνει η συγγραφέας, χρειάζεται να βρούμε την εσωτερική μας ελευθερία και να αντιμετωπίσουμε το τέρας που μας κατατρώει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου