Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

"Η Ιταλίδα" από εκδόσεις Διόπτρα

Γράφει η Βάσω Αλεξοπούλου




 

Τον τελευταίο καιρό μου κρατούσε συντροφιά στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου το νέο μυθιστόρημα «Η Ιταλίδα» της συγγραφέως Lucinda Riley από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για ένα βιβλίο με εξαίρετη πλοκή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και σημείο δράσης την γειτονική χώρα Ιταλία.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας αποτελούν η Ροζάνα Μένιτσι και ο Ρομπέρτο Ροσίνι που η τύχη θα τους χαρίσει το θείο δώρο της αγγελικής φωνής.. Έτσι οι δυο τους θα κυριαρχήσουν στις λυρικές σκηνές όλου του κόσμου και θα αναγνωριστούν παγκοσμίως. Ταυτόχρονα θα ανθίσει και θα εξελιχθεί ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάμεσά τους που όμως δεν θα μπορέσει να παραμείνει άτρωτος εξαιτίας των μυστικών του παρελθόντος.

Ομολογουμένως ο Ρομπέρτο έχει ένα μεγάλο ταπεραμέντο και πάθος για το γυναικείο φύλο. Θα μπορέσει άραγε να γίνει οικογενειάρχης και να ανταποκριθεί στην υπόσχεση που έχει δώσει στη Ροζάνα; Το νήμα της ιστορίας περιπλέκεται καθώς στη ζωή των ηρώων εισβάλλει απειλητικά το «άτιμο» παρελθόν του Ρομπέρτο.. Εν τω μεταξύ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και η όμορφη Νάπολη και η ηλιόλουστη Ιταλία σε όλη της την ομορφιά.




Καταληκτικά, πρόκειται για ένα υπέροχο ανάγνωσμα που σου αφήνει γλυκόπικρα συναισθήματα, σου προκαλεί συγκίνηση, μελαγχολία, νοσταλγία αλλά ταυτόχρονα ενθουσιασμό και πληρότητα. Δεν θα υπερέβαλα αν παραδεχόμουν ότι είναι από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΟΥ:

Η Ροζάνα Μένιτσι είναι μόλις έντεκα ετών όταν συναντάει τον Ρομπέρτο Ροσίνι, τον άνθρωπο που θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή.
Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, το πεπρωμένο τούς δένει μαζί λόγω του μοναδικού τους ταλέντου –και οι δύο είναι τραγουδιστές της όπερας– και του δυνατού, αλλά εμμονικού έρωτα που τρέφει ο ένας για τον άλλο και που θα επηρεάσει, τελικά, τις ζωές όσων βρίσκονται κοντά τους.
Γιατί, όπως θα ανακαλύψει σταδιακά η Ροζάνα, την ένωσή τους στοιχειώνουν πανίσχυρα μυστικά του παρελθόντος...

Η φωνή της θα την οδηγήσει από τα ταπεινά δρομάκια της Νάπολης στα λαμπερά σκηνικά των πιο αναγνωρισμένων λυρικών θεάτρων του κόσμου.
Με φόντο μαγευτικές τοποθεσίες που ξυπνάνε αναμνήσεις, Η Ιταλίδα εξελίσσεται σε μια συγκλονιστική και αξέχαστη ιστορία αγάπης, προδοσίας, αλλά και σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Το Ρόδο του Μεσονυχτίου και της σειράς-παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο Οι Κόρες των Αστεριών.

Κανένα τραγούδι δεν ακούγεται πιο γλυκά από εκείνο του έρωτα…
Καμία φωτιά δεν καίει περισσότερο από την προδοσία…




Βρείτε το βιβλίο στο επίσημο site των εκδόσεων Διόπτρα:




ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου