Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

“Οταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν”, Διόπτρα

 

Γράφει η Νέλλη Αλεξοπούλου

Έχετε νιώσει ποτέ ότι έχετε πιάσει πάτο και βυθίζεστε στο κενό; Έχετε νιώσει ότι βρίσκεστε σε ένα αδιέξοδο και δεν ξέρετε τι να κάνετε και προς τα πού να πάτε; Και ξαφνικά εκείνη τη στιγμή της πτώσης κάτι γίνεται και σώζεστε από θαύμα. Σαν κάποιο μαγικό χέρι να σας παίρνει και να σας καθοδηγεί; Τότε το βιβλίο “Οταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν” από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι για σας.

https://www.dioptra.gr/vivlio/paidika-vivlia/otan-oi-aggeloi/

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που όμως προσωπικά το θεωρώ υπέροχο και για τους ενήλικες. Ειδικά στα παιδιά αφήνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευγνωμοσύνης και πληρότητας. Η αφήγηση είναι μαγική και παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ιδιαίτερο χιονισμένο τοπίο. Αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η μαγεία και έξω από τα παραμύθια και ότι κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν έχουμε την θέληση να κοιτάξουμε τα θαύματα.


Η πρωταγωνίστρια της μικρής είναι η μικρή Σιλβί που ξυπνάει ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι και βλέπει γύρω της ένα φως που απλώνεται παντού. Το φως αυτό προέρχεται από έναν παράξενο επισκέπτη που στέκεται δίπλα της. Της θυμίζει τον άγγελο που δημιούργησε πέρυσι στο χιόνι αλλά μπορεί πράγματι να είναι αυτός; Κάτι περίεργο της συμβαίνει, νιώθει χάλια σωματικά, αλλά δεν φοβάται την μορφή δίπλα της.


Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια μοναδική ιστορία, ιδανική να διαβαστεί από όλους μια κρύα νύχτα του χειμώνα δίπλα στο τζάκι. Κι αν χιονίζει εκεί που είστε, για κοιτάξτε λίγο καλύτερα το χιόνι! Κι αν νιώθετε περίεργα, σκεφτείτε μήπως κάποιος σας προστατεύει!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ

Όταν φτιάξεις έναν άγγελο του χιονιού, θα είναι δικός σου για πάντα.

H Σιλβί ξυπνάει ξαφνικά ένα βράδυ και βλέπει το δωμάτιό της λουσμένο σε ένα ασημένιο φως, τα έπιπλά της σκεπασμένα από πάγο, και έναν παράξενο επισκέπτη δίπλα στο κρεβάτι της.
Είναι δυνατόν να συνέβη κάτι μυστηριώδες, κάτι μαγικό;
Άραγε αυτός είναι πράγματι ο άγγελος που είχε φτιάξει στο χιόνι πέρυσι τον χειμώνα;/br> Ο άγγελος του χιονιού, με τα πελώρια βελούδινα φτερά του και τον παγωμένο γαλαζωπό χιτώνα του, επέστρεψε κοντά της.
Η Σιλβί όμως δεν ξέρει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι ο άγγελός της έχει έρθει στη Γη με μια σημαντική αποστολή… να σώσει τη ζωή της.

Στο πρώτο παιδικό βιβλίο της, η Maggie O’Farrell αποτυπώνει τη δύναμη και συνάμα την ευθραυστότητα της ζωής, αλλά και το αξιοθαύμαστο θάρρος ενός κοριτσιού να πλημμυρίσει με μαγεία το σπίτι του…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου