Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

"Δράκος στο χιόνι", εκδόσεις Ψυχογιός

 

Η συγγραφέας Καίτη Οικονόμου πάντα σε ταξιδεύει με τα έργα της, την εκλεπτυσμένη γλώσσα και τους πολυδιάστατους ήρωες .  Έτσι, το βιβλίο της “Δράκος στο χιόνι” μας οδηγεί στα όμορφα Γιάννενα και συγκεκριμένα σε ένα διπλανό χωριό, στο Πάπιγκο.

https://www.psichogios.gr/el/drakos-sto-xioni.html

Οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας αυτής είναι καταξιωμένοι, δυναμικοί και ταυτόχρονα ευαίσθητοι. Πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος, ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος που κρύβει μία πονεμένη ιστορία από την παιδική του ηλικία. Θα συναντήσει υπό τις πιο περίεργες συνθήκες την Δήμητρα, μία καταξιωμένη δικηγόρο που επίσης έχει περάσει πολλά. Το μυθιστόρημα έχει ροή και η εξέλιξη κορυφώνεται με τη συνάντηση των δύο αυτών ηρώων, δημιουργώντας αγωνία στον αναγνώστη. Μπορεί ο δράκος να εξημερωθεί; Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα καλείται να απαντήσει ο αναγνώστης.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα Γιάννενα, όπως προαναφέρθηκε, και συγκεκριμένα στο Πάπιγκο. Οι περιγραφές των τοπίων είναι τόσο ζωντανές που σου κόβουν την ανάσα. Η λίμνη που φιλοξενεί τον δράκο ξυπνάει έντονα συναισθήματα και ερωτηματικά για το αν ο δράκος είναι αληθινός. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί την αλληγορία ως ένα μέσο προβληματισμού.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που θα σας αφήσει άφωνους με την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα, το μαγευτικό τοπίο και την εξέλιξη όλων των ηρώων. Είναι ιδανικό για διάβασμα το χειμώνα δίπλα στο τζάκι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου