Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Βοηθήματα Έκθεσης από τους συγγραφείς Μητσέλος, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

 Η σειρά βιβλίων των συγγραφέων Μητσέλος για το μάθημα της Έκθεσης των τριών τάξεων του Λυκείου από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του νέου τρόπου εξέτασης που περιλαμβάνει πια και το μάθημα της λογοτεχνίας.

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/nea-ellhnika-eniaia-eksetasi-neoellhnikhs-glwssas-kai-logotexnias-ekdosi-2020-2021

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέες εκδόσεις που αποτελούνται από θεωρία γλώσσας, ασκήσεις πάνω σε αυτή, θεματικές ενότητες, κριτήρια αξιολόγησης, ξεχωριστό κεφάλαιο λογοτεχνίας με θεωρία και ασκήσεις για εμπέδωση. Όλα τα βιβλία συνοδεύονται από ένα μικρότερο βιβλίο με τις απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης.


Οι συγγραφείς έχουν ενσωματώσει στα κριτήρια ποικιλία πιθανών ερωτήσεων, ώστε ο μαθητής να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη άνεση στις τελικές εξετάσεις και τα διαγωνίσματα και να αριστεύσει. Επιπλέον, για να κατανοήσουν οι μαθητές την θεωρία δίνουν πολλά παραδείγματα και την τονίζουν με τη μορφή σχεδιαγράμματος.


Εν κατακλείδι, τα βιβλία αυτά είναι κάτι περισσότερο από βοηθήματα, είναι εργαλεία σκέψης και προβληματισμού με στόχο όχι μόνο την επιτυχία στις εξετάσεις αλλά και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων και τη βελτίωση της γλωσσικής έκφρασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου