Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

"Ανάμεσα σε ηλίθιους", εκδόσεις Διόπτρα

 Ο Thomas Erikson είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής και ομιλητής. Το βιβλίο του "Ανάμεσα σε ηλίθιους", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι από τα πιο ευπώλητα με περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

https://www.dioptra.gr/vivlio/psychology/anamesa-se-ilithious/


Το κεντρικό θέμα είναι πώς μπορεί να επιτευχθεί μία ομαλή επικοινωνία, καθώς ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και έχει τη δική του κοσμοθεωρία. Έτσι, ο συγγραφέας διακρίνει τέσσερις τύπους ανθρώπινης συμπεριφοράς, τους κόκκινους, τους κίτρινους, τους πράσινους και τους μπλε. Οι δύο πρώτοι είναι πιο εξωστρεφείς, ενώ οι δύο τελευταίοι πιο εσωστρεφείς. Η κατανόηση των προτύπων συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.


Στην ουσία ο συγγραφέας θέλει να δείξει με χιούμορ ότι πολλές φορές θεωρούμε κάποιον ηλίθιο, ενώ δεν τον έχουμε αποκωδικοποιήσει σωστά. Διαβάζοντας το βιβλίο θα μπορέσετε πρώτα από όλα να καταλάβετε σε ποιον τύπο ανήκετε εσείς οι ίδιοι και έτσι θα οδηγηθείτε στην αυτογνωσία. Ακόμη, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και να διαχειρίζεστε καλύτερα τυχόν συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.


Εν κατακλείδι, το βιβλίο αυτό συμβάλλει στην αλλαγή του συνηθισμένου τρόπου σκέψης και στη βελτίωση όλων των διαπροσωπικών σχέσεων σας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου