Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

"Μην αγωνιάς, αγωνίσου", εκδόσεις Ψυχογιός

Καμιά φορά ο εγκλωβισμός στην ρουτίνα κουράζει. Η υπερεργασία, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η επανάληψη, διάφορα εμπόδια που τυχαίνουν στον δρόμο μας, δημιουργούν άγχος και αγωνία για το αν θα τα καταφέρουμε. Το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Άρτσερ “Μην αγωνιάς, αγωνίσου”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έρχεται να μας βγάλει από αυτό το αδιέξοδο.

Η συγγραφέας τονίζει ότι το άγχος είναι μια κακή χρήση της φαντασίας μας. Ως έναν βαθμό είναι λογικό να το έχουμε, ωστόσο όταν ξεπερνάει τα όρια, μας εξαντλεί. Γι' αυτόν τον λόγο, υπογραμμίζει την αξία του παρόντος, που σημαίνει να εστιάζουμε στο εδώ και τώρα. Για να γίνει αυτό, δίνει έμφαση στην διαφραγματική αναπνοή. Παράλληλα προτείνει με απλό και κατανοητό τρόπο και άλλες λύσεις τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

Επιπλέον, η εικονογράφηση του βιβλίου αυτού είναι εκπληκτική. Με εικόνες πολύχρωμες εξηγεί την κάθε συμβουλή και ταυτόχρονα μας φτιάχνει την διάθεση, γιατί περιέχει χαρούμενα και φωτεινά χρώματα που χαλαρώνουν τον νου ύστερα από μια δύσκολη και απαιτητική μέρα. 
 
Εν κατακλείδι, το συγκεκριμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης υπενθυμίζει με άμεσο τρόπο ότι η αξία της ζωής έγκειται στα μικρά και καθημερινά πράγματα. Η συνειδητοποίηση αυτή θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του εαυτού μας και στην υλοποίηση των ονείρων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου