Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

"Μια νύχτα ακόμη", εκδόσεις Διόπτρα

Στις μέρες μας είναι φαινόμενο πια οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και η υπερεργασία που οδηγούν στο άγχος και στην μείωση της ποιότητας της ζωής. Αυτό ακριβώς το θέμα πραγματεύεται το βιβλίο “Μια νύχτα ακόμα”, του Κώστα Κρομμύδα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
https://www.dioptra.gr/vivlio/712/1196/&%CE%9C%CE%B9%CE%B1%20%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1%20%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7 
 
Η κεντρική ηρωίδα, η Ισμήνη, είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της. Ώσπου ξαφνικά οι έντονοι πονοκέφαλοι την οδηγούν στην λιποθυμία την ώρα του μυστηρίου. Στο νοσοκομείο η διάγνωση δείχνει καρκίνο του εγκεφάλου. Από εκεί και πέρα ξεκινά η συνειδητοποίηση ότι η ζωή δεν είναι δεδομένη. Είναι δώρο θεού, γι’ αυτό επιβάλλεται να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτό. Αυτό θα κάνει η πρωταγωνίστρια με το ταξίδι της στην Ιταλία.

Ο συγγραφέας τονίζει με εξαιρετικό τρόπο το ζήτημα της ζωής και μας καλεί να σκεφτούμε αν όντως ζούμε ή απλώς επιβιώνουμε. Πρόκειται για ένα “χαστούκι” στον αναγνώστη της σύγχρονης εποχής που τρέχει να προλάβει τα πάντα. Έτσι, μέσα από τις σκέψεις, τα διλήμματα και τις αγωνίες της Ισμήνης, ο αναγνώστης προβληματίζεται για το αν ζει την ζωή του με τον τρόπο που θέλει ή με αυτόν που τον επιβάλλουν η οικογένεια και ο κοινωνικός του περίγυρος. 

Εν τέλει, το θέμα του μυθιστορήματος είναι μεν απλό, αλλά διαχρονικό. Ο αναγνώστης συμπάσχει με όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις της Ισμήνης, ενώ ταυτόχρονα διερωτάται για την δική του τη ζωή. Ποτέ δεν είναι αργά να πούμε εκείνο το “ευχαριστώ”, το “συγγνώμη”, το “σ’αγαπώ” που κρατάμε σαν κρυμμένο θησαυρό στην καρδιά μας ούτε να πραγματοποιήσουμε εκείνα τα ταξίδια που πάντα θέλαμε, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου