Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλετε να γίνετε ειδικοί στην ζαχαροπλαστική και κυρίως στα κέικ, τότε ο Άκης Πετρετζίκης θα σας λύσει όλες τις απορίες γύρω από την παρασκευή τους. Το βιβλίο του piece of cake”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, περιέχει τις 120 καλύτερες συνταγές για κέικ.
Ο δημοφιλής σεφ ξεκινά με μικρές, αλλά ουσιαστικές 21 συμβουλές που παίζουν βασικό ρόλο στην επιτυχία ενός κέικ. Κατόπιν, παρουσιάζει με εικόνες εργαλεία και σκεύη που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια οργανωμένη κουζίνα. Επίσης, εξηγεί τα υλικά, όπως λιπαρές και γλυκαντικές ύλες, αυγά και τις αναλογίες που πρέπει να τηρούμε.


Στη συνέχεια, δίνει 120 συνταγές για διάφορων ειδών κέικ. Για παράδειγμα, αναλύει πώς μπορούμε να φτιάξουμε artcakes, blisscakes, cloudcakes, crunchcakes, earthcakes, frostcakes, highcakes, lustcakes, mumcakes, sparkcakes, supercakes, worldcakes. Με απλά λόγια, θα δούμε διαφορετικές τούρτες για κάθε περίσταση, μαμαδίστικες συνταγές και πιο σύνθετες και ιδιαίτερες, pancakes, κέικ για ενδυνάμωση, vegan κλπ. Το βιβλίο έχει τεράστια ποικιλία και οι εικόνες που το συνοδεύουν θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάκτυλά σας!

Εν κατακλείδι, ο Άκης περιγράφει τα υλικά, την εκτέλεση και τη σύνθεση με απλότητα και αμεσότητα. Έτσι, και ο πιο άσχετος όσον αφορά στην ζαχαροπλαστική θα μπορέσει να φτιάξει το τέλειο κέικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου