Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

“Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης”, εκδόσεις Διόπτρα

Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης” της συγγραφέα Imogen Edwards-Jones, που κυκλφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένα ατμοσφαιρικό ιστορικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από αληθινούς χαρακτήρες που διαδραματίζεται στη Ρωσία, την περίοδο 1911- 1916.

Η ιστορία αφορά δύο πριγκίπισσες, τη Μιλίτσα και τη Στάνα, οι οποίες προέρχονται από το βασίλειο του Μαυροβουνίου που βρίσκεται σε παρακμή. Ο πατέρας τους έχει πολλές κόρες, οπότε επιδιώκει να τις ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα παντρεύοντάς τις με πλούσιους άντρες. Συγκεκριμένα, η Μιλίτσα και η Στάνα αναγκάζονται να παντρευτούν άντρες με υψηλά αξιώματα στην αυλή των Ρομανόφ, στη μακρινή Ρωσία και μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη. Οι δύο αδερφές βιώνουν έντονα την περιθωριοποίηση από τον αριστοκρατικό περίγυρό τους λόγω της καταγωγής τους.

Ωστόσο, αδιαφορούν μπροστά στα καυστικά σχόλια των άλλων και ασχολούνται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Μάλιστα, αναπτύσσουν σχέσεις με την επίσης περιθωριοποιημένη τσαρίνα Αλεξάνδρα η οποία δεν μπορεί να τεκνοποιήσει και την βοηθούν με μαγικά κόλπα. Η σχέση τους με την τσαρίνα θα οδηγήσει στην αναγνώρισή τους και στην αναβάθμιση του κύρους τους. Μετέπειτα, η εμφάνιση του Ρασπούτιν θα αλλάξει τη ζωή όλων.

Πρόκειται για ένα βιβλίο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, αφού η ιστορία διαδραματίζεται στην μαγική, παγωμένη Ρωσία. Ο αναγνώστης σαστίζει μπροστά στις εφαρμογές της μαγείας και τις δολοπλοκίες και αγωνιά να δει τη συνέχεια. Ο έρωτας, η εξουσία και η προδοσία πρωταγωνιστούν στο έργο.

Εν κατακλείδι, το μυθιστόρημα αυτό θα σας ταξιδέψει, θα σας αφήσει άναυδους με τις περίεργες ιστορίες των ηρώων και θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη μορφή του θρυλικού Ρασπούτιν.
 https://www.dioptra.gr/vivlio/711/1296/&%CE%9F%CE%B9%20%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%82%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82

Λίγες πληροφορίες για τον Ρασπούτιν:
 
Ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν (Григо́рий Ефи́мович Распу́тин, 1869-1916) ήταν Ρώσος μυστικιστής, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου