Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Νέα παραμύθια από την Ελληνοεκδοτική

Η ανάγνωση παιδικών παραμυθιών έχει πολλά οφέλη. Οι μικροί μας φίλοι μέσω αυτών μαθαίνουν καλύτερα την γλώσσα και βελτιώνουν την έκφρασή τους. Επιπλέον, οξύνουν την αντίληψή τους και την φαντασία τους. Καλλιεργούν την σκέψη τους και λαμβάνουν διαχρονικά μηνύματα που μπορούν να τους βελτιώσουν. Η Ελληνοεκδοτική, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρουσιάζει παραμύθια για όλες τις ηλικίες και με πλούσια θεματολογία. Εμείς διαβάσαμε και σας προτείνουμε:

1)"Η αλεπού η μοδίστρα" της συγγραφέως Χριστίνας Ντούμα:
μια ιστορία για την δικαιοσύνη και την δύναμη της συγχώρεσης. Αφιερωμένο στον Θοδωρή Ντούμα που πάσχει από τη νόσο Batten.

2)"Ένα δέντρο για μένα" της συγγραφέως Μαριάννας Κουμαριανού:
μια ιστορία για το γενεαλογικό δέντρο. Από πού καταγόμαστε; Ποια είναι η οικογένειά μας; Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της οικογένειάς τους.

3)"Καλεσμένοι στο σπίτι" του συγγραφέα Βασίλη Κουτσιαρή:
μια ιστορία για τις σκανταλιές των παιδιών και πώς μπορούν αυτά να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να μάθουν μέσα από αυτό.

4)"Οδός Αλκυόνης" της συγγραφέως Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα:
μια συγκινητική ιστορία για την φιλία ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικά ζώα, το αργό σαλιγκάρι και την τυφλή αλκυόνη. Η συγγραφέας τονίζει ότι οι διαταραχές στην κίνηση και στην όραση δεν είναι ανασταλτικοί παράγοντες και ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολύ σημαντική.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα παραμύθια έχουν καταπληκτική εικονογράφηση που μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας, προσδίδοντας ζωντάνια και παραστατικότητα.

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, στα παιδιά μας παραμύθια. Ο χρόνος που θα τους αφιερώσουμε και η συζήτηση που θα προκύψει θα είναι αναμφισβήτητα από τις πιο όμορφες αναμνήσεις  που θα κουβαλούν μαζί τους σε όλη τους την ζωή.

Για να βρείτε τα παραμύθια, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/paidiko-vivlio/eikonografimena-vivlia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου