Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

"Οδός Αλκυόνης", Ελληνοεκδοτική

Το βιβλίο “Οδός Αλκυόνης” της συγγραφέα Βούλας Γιαγκάζογλου Παπούδα, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, είναι ένα τρυφερό παραμύθι που ασχολείται με ευαίσθητα θέματα, όπως οι διαταραχές στην όραση και την κίνηση.
Συγκεκριμένα, το πανέμορφο πουλί αλκυόνα πέφτει με φόρα πάνω σε ένα σαλιγκάρι, τον Στρατή, που εκείνη την ώρα θαυμάζει το ουράνιο τόξο. Ο Στρατής αναστατωμένος ρωτά την αλκυόνη γιατί σέρνεται στο έδαφος και πέφτει πάνω του έτσι απότομα, αντί να κοιτάει το ουράνιο τόξο. Τότε, αντιλαμβάνεται ότι δεν βλέπει... Από εκεί και πέρα, ξεκινά η φιλία ανάμεσα σε δύο φαινομενικά τελείως διαφορετικά ζώα, την τυφλή αλκυόνα και το σκληρό, τραχύ και αργό σαλιγκάρι.

Η συγγραφέας αναδεικνύει με την ευαίσθητη ματιά της ότι η διαφορετικότητα δεν χρειάζεται να στιγματίζεται. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και όμορφος, όπως ακριβώς είναι. Επιπλέον, τονίζει επιδέξια την αξία της αληθινής φιλίας.

Εκτός από τα μηνύματα που περνάει, το παραμύθι αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εκπαιδευτικός στην τάξη. Η συγγραφέας στο τέλος αναλύει τον μύθο της Αλκυόνης και βοηθά τον δάσκαλο να δραματοποιήσει το παραμύθι με τους μαθητές και να τους θέσει ερωτήσεις, για να οξύνουν την κριτική τους σκέψη.

Αξίζει, λοιπόν, να διαβάσετε την “Οδό Αλκυόνης” στα παιδιά σας, όχι μόνο για το εξαιρετικό περιεχόμενο, αλλά και γιατί μέσα από την πανέμορφη εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των ζώων και θα καλλιεργήσουν την φαντασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου